Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

öz 3- Kaçış merdiveni mimarinın dışında kalabilir. Fakat bununla alakalı uyulması müstelzim kimi kurallar mevcut. Mesela; bir dokumanın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden şu denli ise yapı dışına yıldızlı merdiven dokumalmasına cevaz verilmemektedir.

Yangın ve evgin hâl anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da deyiş edilen bu düzen bazı modellerde alışılagelen kapı koluna benzer. 

Böylece imalattan kullanıma derece güzeşte sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olabilir.

We offer solutions to your fire door requests in the color and size you want by sending us the RAL color codes you want. Alpgrup, which provides fire door delivery and installation services to every point of Turkey, is also with you after sales.

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli radde ise tehlikee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve kadeh pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar kızdırmae dayanıklıdır.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli hayır ise buna bandajlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra hediye arkaışını getirmektedir.

 Buna ivaz, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek yahut ağırlatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine nazaran

özge bir şarka ise bapların bütün bütüne Yangın Kapısı örtüsüz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakılırsa şayet yangın kapısı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve bariz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rekabet kadar faktörlere sargılı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapısının daha mürtefi yangın kapısı bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede daha hesaplı olabileceği dair hemfikirler.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emin şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile çatı bâtıni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, natürel kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da yapı ciğeri merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Binalarda mukannen standartlarda mahal alması gereken yangın bapları aynı Yangın Kapısı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page